Sportski muški satovi i kako ga odabrati

Mnogo je stvari koje treba razmotriti ako tražite najbolji sportski sat. Na primjer, ako trenirate za triatlon, možda će vam trebati sat koji ima dobre metrike trčanja, biciklističke metrike i možda mod otvorenog plivanja. S druge strane, ako ste golfer, vaše potrebe bit će potpuno drugačije. Vjerojatno su tu prikladniji pametni muški satovi s velikim brojem aplikacija i sustavom za praćenje vaših mjernih podataka. Možemo očiti još korak dalje, ako surfate, možda će vam trebati sat koji može bilježiti visinu vala, smjer vjetra / brzine te temperaturu vode i zraka.

U svakom slučaju, muški satovi današnjice mogu pokriti svakakve sportske potrebe jer njihove funkcije su trenutno vrlo široke. Sa modernom tehnologijom razvijali su se i muški satovi, kako bi kupcima mogli ponuditi širinu raznolikih uporaba.

Iako je danas na tržištu mnogo multi sportskih satova, nijedan pojedinačni sportski sat nije najprikladniji za praćenje svega. Vrsta sata koji će vam trebati u potpunosti će ovisiti o vrsti sporta koju kojim se bavite i što ustvari želite da muški satovi u vašoj disciplini ustvari mjere. 

Iako danas na tržištu postoje vrlo različiti sportski muški satovi, većina ih je prilagođena samo praćenju 2-3 različita sporta ili aktivnosti. Trčanje, biciklizam i plivanje najpopularniji su. Mada smo izdvojili trčanje i vožnju biciklom, ali postoje mnogi fitnes bendovi i trackeri aktivnosti koji već to rade vrlo dobro, iako bez GPS funkcije. 

Svaki muškarac koji želi vrlo dobar sportski sat svakako će htjeti prilikom kupnje detaljnu specifikaciju što sve taj sat može da napravi, kako bilježi i mjeri te sprema navedene podatke. Prodavač će morati detaljni sve funkcije prikazati, objasniti i napraviti cijelu usporedbu raznih modela.

S druge strane, iako je u posljednje vrijeme velik porast sportskih satova za žene, muški satovi za sport su ipak još uvijek vodeći na tržištu jer žene još uvijek prednost daju estetici, a ne funkcijama.